Avgiftshöjningar

Avgiften kommer att höjas från och med första januari 2023.

Kära medlemmar.

Det har inte undgått någon att det ekonomiska läget är oroligt i Sverige och i världen.

Styrelsen har under året arbetat för att hålla vår ekonomi stabil. Ett åtagande har varit att införa gemensam el, vilket medför att den enskilda medlemmen inte längre behöver betala nätavgift till E.on. utan betalar enbart för den el som hushållet förburkar.

Internet och TV ingår nu i lägenhetens avgift och vår ekonomiska förvaltare Nabo är både billigare och mer engagerad än vår tidigare förvaltare.

Föreningens lån har nyligen omförhandlats är nu bundna på 4 år, vilket är trygghet då ingen vet hur räntorna kommer att förändras de närmaste åren.
Styrelsen har även ökat takten på våra avbetalningar så vi snabbare kan betala av våra lån.


En glad nyhet är att vi för första gången på flera år nu har stabila hyresgäster i samtliga lokaler, vilket medför en stadig inkomst till vår förening.

 

Bakgrund och syfte

Sedan 2017 så har avgiften i vår förening varit oförändrad, trots ökande kostnader i samhället. Senaste tidens oroligheter varslar om att vart fjärde bostadsrättsförening kommer att behöva höja sina avgifter med 40%.
https://borattforum.se/en-avgiftshojning-pa-40-procent-for-brf-agare-vantar-under-nasta-ar/

Tacksamt nog befinner vi oss inte i det läget. Men efter konsultation med vår ekonomiska förvaltare Nabo har vi kommit fram till att en avgiftshöjning på 10% är nödvändig för att föreningens ekonomi skall gå runt. Den nya avgiften kommer att börja gälla från och med januari avin (vilken betalas in i december 2022).

Det främsta skälet till höjningen är bankernas räntor. Höjningen med 10% motsvarar den höjning på 2% per år, som vanligvis förekommer årligen för bostadsrättsföreningar i syfte att kunna hålla jämn takt med inflationen.

Föreningen kommer framöver att hålla sig till årliga justeringar av avgiften för att undvika så dramatiska höjningar.

 

Vi fortsätter vårt arbete med att förvalta vår förening och sänka våra kostnader.

Med vänliga hälsningar och med hopp om en stabilare tid,
Styrelsen Brf Granen 10-11